Pilegrimsleden | Vandring fra Oppdal til Ry Herberge med mindfulness…

Vandring fra Oppdal til Ry Herberge med mindfulness og qigong

57 KM
5 dager
Pakketur
Bli med på vandring langs pilegrimsleden fra Oppdal til Ry gjestegård. Turen går i et variert landskap på landeveier og gjennom skogsterreng.
Kr 4.900,- Bestill
Middels tur
Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Anne Winter Tollnes

Dag 1: Oppdal

Ankomst Oppdal. Vi skal overnatte på Skifer Hotell, som ligger 200 meter fra jernbanestasjonen.

Overnatting:

Dag 2: Oppdal - Langklopp Fjellgård (22 km)

Dagens etappe går gjennom jordbrukslandskap omgitt av fager fjellheim. Vi går stort sett på grus langs Gamle Kongeveg og på stier i et lettgått terreng. På veien passerer vi elva Gisna og kommer inn i Rennebu kommune. På Langklopp Fjellgård blir vi tatt imot av vår hyggelige vertinne Siw Øie, som lager middag og frokost til oss. Her finner vi roen til å trene qigong og meditere. Dere deler rom, med oppredde senger.

Overnatting:

Dag 3: Langklopp – Meslo (20 km)

Leden tar oss gjennom skog og kulturmark på vekslende underlag. Langs ruta ligger gamle husmannsplasser, med informasjon om historien deres. Lunsjen inntas i en gapahuk, før vi fortsetter inn på en gammel hulvei. Den siste strekningen følger vi elva Orkla, til vi kommer fram til idylliske Meslo gård, ved tettstedet Stamnan. Her blir vi møtt av blide og gjestfrie Ingrid Meslo.

Overnatting:

Dag 4: Meslo gård – Ry Gjestegård (15 km)

Etter et lite stykke langs riksvei 700, svinger vi oppover langs en grusvei og videre inn på en skogsvei. Etter å ha passert beitemark, fortsetter vi på en sti innover i fint skogsterreng, før leden tar oss ned til tettstedet Voll og Rennebu kirke. Her får vi omvisning og tar en rast. Vi går videre i et bedagelig tempo og kommer etter hvert inn på en grusvei gjennom skogsterreng. Så åpner landskapet seg og vi ser det idylliske tunet til Ry Herberge og Gjestegård, hvor vi skal overnatte. Her har de tatt imot laksefiskere i 40 år, og i 2015 begynte de også å ta imot pilegrimer. Det er Mari Stene, som driver Ry Gjestegård sammen med mannen Evald Grane og mor Margit Stene.

Overnatting:

Dag 5: Berkåk stasjon

Etter frokost på avreisedagen, tar vi toget hjem fra Berkåk stasjon.

Pris pr person: Kr 4 900,- som inkluderer:

  • Fire overnattinger
  • Tre middager, frokost, matpakker
  • Bagasjetransport
  • Enkeltromstillegg kr 1 000,-. Kun mulig på Skifer Hotell, Oppdal.

Middag på Skifer Hotell, Oppdal og drosje til Berkåk stasjon på avreisedagen er ikke inkludert i prisen.

Vandrerfører og qigong instruktør: Anne Winther Tollnes.

Endringer kan skje i programmet.

For påmelding/program, kontakt Anne Winter Tollnes: post@levnaa.no / mobil 450 01 727 / www.levnaa.no / FB: Vandringer – Lev Nå

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.