Pilegrimsleden | Til Veøya med forfatter Edvard Hoem

Til Veøya med forfatter Edvard Hoem

2 KM
7 timer
Pakketur
Bli med på pilegrimstur til historiske Veøya. Det blir omvisninger og fortellerstund ved forfatter Edvard Hoem om boka "Ei jordmor på jorda".
Kr 480,- Bestill
Enkel tur
Ligger langs Kystpilegrimsleia
Foto: Audhild Mork

Om Veøya

Veøya har ei sentral plassering midt i Romsdalsfjorden, med gode naturhamner og med ei rik historie. Veøya betyr «den heilage øya» og her finn vi både spor etter førkristen kult, dei eldste påviste kristne gravene i landet frå 900-talet, ei mellomalderkyrkje i stein frå 1100-talet, ein prestegard frå 1750 og eit vakkert kulturlandskap.

I sommer blir det faste turer til unike Veøya, mer info her: Turer til Veøya

Progaram

10.00: Avreise med båt Reknes kai(ved Løkta/ Molde Fjordstuer)

11.30: Framme på Veøya/velkomst, vi rusler opp mot kirka for felles info

12 – 13.00: Guida vandring

13.00: Lunsj i fjøra (ved påmelding svar ja/nei på om du har med lunsj selv)

14.00: Inndeling i grupper, ei starter med omvisning i Prestegården, og ei starter med Tidebønn i kirka(inkl pilegrimspass stempel). Vil du kjøpe pass har vi med, og det koster kr 50,-kr.

14.45: Edvard Hoem forteller oss om sin bok "Ei jordmor på jorda", om hans tippoldemor, Martha Kristine som var tenestetaus på Veøya, og seinare ble jordmor.

15.30: Retur Reknes

17.00: Framme ved Reknes kai


Foto: Adhild Mork
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.