St. Olavsleden: Selånger - Stiklestad - Trondhiem
Selånger - Stiklestad - Trondheim
Vanskelighetsgrad: Enkel, middels
Type terreng: 45 prosent grusvei, 36 prosent asfaltert vei og 19 prosent på stier.
Leden egner seg for de fleste og kan gås i sin helhet eller deles opp i kortere etapper. De mange tettstedene lang leden gjør det lett å komme til ønsket startpunkt og her er eksempelvis tog en godt egnet transportmåte.
Leden egner seg også godt for de som ønsker å sykle, spesielt på svensk side av grensen. I Norge må enkelte rutetilpasninger gjøres for bruk av sykkel som transportmiddel.
Store deler av St. Olavsleden går gjennom natur og kulturlandskap. I skogsområder, langs innsjøer, fjell og småbygder og historiske steder. Ved Munkeby, en dagsvandring fra Stiklestad, deler leden seg i en indre og en ytre led. Her må du gjøre et valg på om du vil gå langs fjord eller skog.
Pilegrimer som velger indre led får gå mest på skogsstier og grusveier. Det er langt mellom butikkene på indre led og pilegrimene må enten bære med seg mat eller kjøpe mat på de enkle herbergene langs leden.
St. Olavsledens ytre led går gjennom tettsteder og bygder ved Trondheimsfjorden. Her ligger de historiske stedene tett. Ytre leden går for det meste på asfalt og fra Frosta / Tautra er man avhengig av båttransport til Steinvikholmen eller Trondheim.
Nyttig lesetoff

Andre turer i nærheten
[[ notice ]]
Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.