Pilegrimsleden | Guppetur på pilegrimsledens dag | (Skaun) -…

Guppetur på pilegrimsledens dag | (Skaun) - Fjøsvollan - Trondheim

19 KM
6 timer
Har du vært nysgjerrig på pilegrimsleden, og ønsker å bli kjent med et fantastisk turalternativ som ligger rett utenfor døren.
Middels tur
Ligger langs Gudbrandsdalsleden

Har du vært nysgjerrig på pilegrimsleden, og ønsker å bli kjent med et fantastisk turalternativ som ligger rett utenfor døren. Første søndag i juni er pilegrimsledens dag. Hvert år arrangeres det gruppevandringer denne dagen for å gi pilegrimssesongen en pangstart på sommersesongen BLI MED! Nidaros Pilegrimsgård leder en tur langs den godt merkede Gudbrandsdalsleden fra Skaun til Nidarosdomen! Opplev trøndersk natur, historiske steder og veifar. Selv om vi vandrer sammen i gruppe, vil også vandringen gi rom for refleksjon og ro fra den travle hverdagen. Turen legges opp slik at man kan delta på en, eller begge dagene med overnattingstilbud på Øysand og Sundet!

Oppdatering 26.05.21

På grunn av smittesituasjonen de siste dagene velger Nidaros Pilegrimsgård å redusere den organiserte vandringen fra Skaun til Trondheim, til en vandring over bymarka til Nidarosdomen. Likevel oppfordrer vi alle som har bestilt overnatting på Øysand camping/ Strandheimen Gjestehus / Sundet gård, å gjennomføre den planlagte helgeturen. Leden er godt merket og vertskapet ønsker vandrende velkommen. Transport og guide fra Nidaros Pilegrimsgård utgår 5. Juni. Vandrende må derfor nå startstedet ved Skaun kirke på egen hånd.

Nåværende Startsted og Oppmøtetidspunkt for fellesvandringen

Oppmøte 6. Juni: Fjøsvollan busstopp kl. 11.00.

For de som ønsker å delta på pilegriumsledens dag 6. Juni, er det mulig å ta buss fra Trondheim til fjøsvollan. Ankomst klokken 11.00,

Se buss her. (1 buss: kl. 10:23 Nidarosdomen - Heimdal stasjon + 78 buss: 10:49 Heimdal stasjon - fjøsvollan)


For de som starter vandringen dra Øysand eller Sundet, må de nå Fjøsvollan busstopp innen klokken 11.00. Det gjøres enkelt ved å følge pilegrimsleden.

Påmelding

Turen er i gratis, men overnattingstedene tar betalt for tjenesten. Vi følger nøye med statens rettningslinjer for utendørsarrangement, og vi ønsker at alle deltakere fyller ut forumet for smittesporing!

fyll ut skjema her

Overnattingstilbud

Overnatting bestilles direkte hos tilbyderne nedenfor:

Strandheimen Gjestehus

Overnatt i gjestehus ved stranden. Nyt magisk kveldsol etter en lang dagsmarsj på leden.

Sundet gård

Overnatting på tradisjonsrik og historisk gård. Gården er opprinnelig fra 1100-tallet og har vært skysstasjon med ferjing over elva Gaula, noe gården fortsatt driver med.

Øysand Camping

Perfekt for familien med 4 manns hytter og teltplass. Et sted for overnatting og badeliv i et vakkert friluftsområde.

Rutebeskrivelse

Se rutebeskrivelse her.

Oppmøte 5. Juni: Skaun Kirke 10.00

Oppmøte 6. Juni: Fjøsvollan busstopp kl. 11.00 (for å delta på dagsetappen).

Ved Øysand er det et veiskille. De som overnatter på Øysand, må vandre omveien rundt! De som overnatter på Sundet Gård, får tilbud som roing over elva Gaula. Dermed blir vandringen dagen etter ca 4 km kortere.

For de som ønsker å delta siste dagen, er det mulig å ta buss fra Trondheim til fjøsvollan. Ankomst klokken 11.00, 6. juni

Se buss her.

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgraden vurderes til middels-krevende da leden er godt tilrettelagt, men det vil være noen bratte opp- og nedstigninger underveis som kan utfordre de som er ustødig med tung sekk.

Bekledning, mat og pakketips

Mat medbringes selv. Undersøk med overnattingsstedet ved bestilling om de serverer middag. Vi passerer dagligvarebutikk i Buvika, hvor det er mulig å handle med seg mat til selvhushold.

les om pakketips her.

Smittevern

Vi følger nøye med statens retningslinjer for utendørsarrangement, og de nevnte overnattingsstedene følger egne retningslinjer knyttet til smittevernstiltak.

Husk å fyll ut skjema for smittesporing.

Kontakt ved spørsmål

E-mail: trondheim@pilegrimssenter.no

Telefon: 954 00 691

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.