Pilegrimssenter Hamar - et møtested for pilegrimer

Pilegrimssenter Hamar er et møtested for pilegrimer og ligger vakkert til ved Mjøsa og Domkirkeodden, på det som en gang var en del av middelalderbyen Hamarkaupangen. Velkommen innom for en hyggelig prat eller for overnatting underveis langs Gudbrandsdalsleden.

Pilegrimssenter Hamar er ett av seks regionale pilegrimssentre, som ligger langs Gudbrandsdalsleden. Senteret er et viktig møtested for pilegrimer og pilegrimsinteresserte. I tillegg har vi ansvaret for tilretteleggingen av pilegrimsvandringer gjennom Hamarregionen. Hos oss kan du få hjelp og veiledning for vandringen videre langs Gudbrandsdalsleden.

Overnatting for slitne pilegrimer

Senteret har også et eget pilegrimsherberge med rimelig overnatting på flersengsrom. Det har to soverom med gode senger fordelt på fire og seks sengeplasser. Herberget er basert på selvhushold og du kan tilberede din egen mat i et godt utstyrt kjøkken. Det er kort vei til matbutikker og spisesteder. Som overnattingsgjest har du tilgang til felles dusj og wc, håndvask og tørking av klær og sko. Gratis internett. Pilegrimssenteret er også et godt sted å være, hvis du har behov for en ekstra hviledag.

Det er kort vei til Gardermoen med tog (50 min) og noen pilegrimer velger å komme tilbake til Hamar for å ha sin siste overnatting her etter at de er ferdige med sin vandring til Nidaros.

Historisk beliggenhet

Pilegrimssenteret og Domkirkeodden ligger der middelalderbyen Hamarkaupangen lå, med sin markedsplass og bebyggelse, og bispesetet med Korskirken og Domkirken. Restene av Hamarkaupangen ligger skjult under jorder og plener rundt senteret og gir nærhet til historien. Ruinene etter Domkirken er i dag beskyttet av et unikt glassoverbygg og er fortsatt et naturlig besøksmål for pilegrimer, som det var i middelalderen. (Foto: Ana Isabel Sauter)

Pilegrimsenterets hovedfokus

Pilegrimssenter Hamar har flere roller. Dets hovedoppgave er å gi veiledning til pilegrimer og tilrettelegge for pilegrimsvandringer. Det skal være med å bidra til utvikling av næringsvirksomhet langs leden i Hamarregionen.

Senteret skal på en miljøvennlig og skånsom måte, bidra til et bærekraftig reiseliv, gjennom ulike lokale vandringer, arrangementer og aktiviteter. Utviklingen av Pilegrimsleden skjer i tett samarbeid med senterets samarbeidspartnere, som er kommunene, fylkeskommunen, kirken, kulturlivet, frivillige lag og organisasjoner, muséer og næringsliv.

God merking og informasjon

God merking og tilrettelegging med informasjonstavler og rasteplasser, skal være med og bidra til den gode pilegrimsopplevelsen, og til større lokal og regional bruk - til fordel for folkehelse og kulturformidling. Merking av leden, kulturminnene og overnattingstilbudene, skjer i samarbeid med kommunene og frivillige aktører.

Besøks- og informasjonssenter

Hver dag fra mai til september, fungerer Pilegrimssenter Hamar både som besøks- og informasjonssenter og pilegrimsherberge. Et dyktig sommervertskap og frivillige, bidrar til de gode tilbakemeldingene fra pilegrimene.

Ansatte

Tone Stræte
Tlf: (+47) 474 78 266
Regional leder

Kontaktinformasjon:

E-post:hamar@pilegrim.info
Telefon:+ 47 474 78 266
Adresse:Storhamargata 125
2315 Hamar
Åpningstider:15. juni - 15. august: Hver dag kl. 9.00 -18.00.
Fra 16. august: Mandag - fredag fra
kl. 9.00 - 16.00, eller etter avtale.
Pris overnatting:NOK 300 per person
Merk!Delt dusj/wc. Selvhushold. Gratis internett. Sengetøy og håndklær er inkludert i prisen. 2,1 kilometer til Hamar skysstasjon. Sykkel til utlån. 1 kilometer til nærmeste kjøpesenter.
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.