Overnatting

Granavolden Gjæstgiveri

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Kurs og konferansesenter, nærmeste nabo til Søsterkirkene.

Nett

www.granavolden.no

E-post

post@granavolden.no

Telefon

+47 / 613 37 700

Adresse

Granavollen 16, 2750 Gran

Pris

Fra 700 kr

Avstand

Ved leden

Merk

Må bestilles på forhånd da enkelte dager ikke er åpent.

Gjæstgiveriet består av fem bygninger beliggende rundt et hyggelig tun. Her legges vekt på å skape en hyggelig atmosfære i historiske omgivelser, og å gi gjestene god og personlig service. Gjæstgiveriet har totalt 45 rom/ 74 senger i ulike størrelser og utforming, enkelt- og dobbeltrom. Hele tunet står i dag nyoppusset og moderne, med flott beplantning og artig sittertrapp utenfor. Nytt kjøkken og ny spisesal, med store vinduer og lyse vegger. For individuelle gjester eller grupper under 15 rom, holder Granavolden Gjæstgiveri stengt om ikke vi allerede har belegg.

Selve gjestgiveriet ble bygget av Gregers Granavolden, som fikk privilegium til å drive gjestgiveri i 1716. Dette som takk fra danskekongen for innsatsen i "Den store nordiske krig" (1700-1721). Gregerstua var tingstue for Hadeland fra 16–1700–tallet til midt på 1900–tallet. Tingstua ble bygd i 1657 og var i sin tid Granavoldens første gjestgiveri. Gregerstua er i dag en del av Granavolden Gjæstgiveri.

Foto: User Bjoertvedt / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0 NO

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.