Pilegrimssesongen 2020

Etter at grensene ble åpnet for besøk fra utlandet og vi igjen har hatt økt aktivitet i samfunnet, er vi dessverre inne i en ny fase med mer smittespredning. Sentrale myndigheter vurderer nå situasjonen rundt spredningen av covid-19 på en ukentlig basis. Flere land er igjen over grensen når det gjelder smittespredning og de som kommer fra land med høy spredning må i karantene ved ankomst. For å følge utviklingen og finne de siste oppdateringene rundt dette, kan dere følge denne lenken:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/#land-og-omraader-med-tilstrekkelig-lav-smittespredning


Vi går nå mot slutten av sesongen, men pilegrimsleden ligger fortsatt merket og klar for kortere eller lengre turer og mye av servicetilbudet langs leden er fortsatt på plass. Vær oppmerksom på at mange overnattingssteder kun tar imot forhåndsbestilte overnattinger.

Vi skal fortsatt forebygge spredning av smitte, og Folkehelseinstituttets (FHI) føringer for smittevern legges til grunn for både vandrere og de som tilbyr service og tjenester langs leden. Med bakgrunn i blant annet rådene fra FHI har Nasjonalt pilegrimssenter og de regionale sentrene utarbeidet en smittevern-veileder til våre samarbeidsparter.

Pilegrimsleden ligger åpen for en reise som berører, med rom for refleksjon, stillhet, vakker og variert natur, kirker, kulturminner, fysisk aktivitet og en arena for å utfordre seg selv. God vandring!

For å sikre en trygg og god opplevelse for både gjester og vertskap ber vi om at følgende hovedprinsipp følges:

  • Ikke legg ut på pilegrimsvandring om du føler deg syk
  • Hold avstand, minimum 1 meter, og ta hensyn til andre, både vandrere og vertskap
  • Vær nøye med håndhygiene
  • Planlegg vandringen og bestill overnatting på forhånd
  • Vi oppfordrer til å ta med en flaske antibac i sekken

For oppdatert informasjon om turforslag, servicetilbudet, og tilgjengelige overnattingssteder se www.pilegrimsleden.no

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.