Pilegrimssesongen 2020

Sentrale myndigheter har tatt en ny gjennomgang av situasjonen rundt spredning av covid-19 og fra 15 juli åpnes det for innreise for personer som er bosatt i land i EØS/Schengen-området som har en tilfredsstillende smittesituasjon. Mer informasjon om dette finnes her:

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/dette-er-de-nye-reiseradene-mellom-norge-og-andre-europeiske-land/id2722585/

Som samfunn er vi over i en fase med mer aktivitet, sosial kontakt og muligheter for fritidsreiser. Dette gjør at vi kan ønske velkommen til vandringer på pilegrimsleden.

Nidarosdomen har igjen åpnet dørene, pilegrimsleden ligger merket og klar for kortere eller lengre turer denne sommeren og mye av servicetilbudet langs leden er på plass. Vær oppmerksom på at mange overnattingssteder kun tar imot forhåndsbestilte overnattinger.

Vi skal fortsatt forebygge spredning av smitte, og Folkehelseinstituttets (FHI) føringer for smittevern legges til grunn for både vandrere og de som tilbyr service og tjenester langs leden. Med bakgrunn i blant annet rådene fra FHI har Nasjonalt pilegrimssenter og de regionale sentrene utarbeidet en smittevern-veileder til våre samarbeidsparter.

Pilegrimsleden ligger åpen for en reise som berører, med rom for refleksjon, stillhet, vakker og variert natur, kirker, kulturminner, fysisk aktivitet og en arena for å utfordre seg selv. God vandring!

For å sikre en trygg og god opplevelse for både gjester og vertskap ber vi om at følgende hovedprinsipp følges:

  • Ikke legg ut på pilegrimsvandring om du føler deg syk
  • Hold avstand, minimum 1 meter, og ta hensyn til andre, både vandrere og vertskap
  • Vær nøye med håndhygiene
  • Planlegg vandringen og bestill overnatting på forhånd
  • Vi oppfordrer til å ta med en flaske antibac i sekken

For oppdatert informasjon om turforslag, servicetilbudet, og tilgjengelige overnattingssteder se www.pilegrimsleden.no

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.