Pilegrimsdag i Oslo

Pilegrimssenter Oslo, Pilegrimsfellesskapet St.Hallvard av Oslo og St. Hanshaugen sokn, inviterer til pilegrimsdag og Gamle Aker-søndag. Pilegrimsboka lanseres på norsk!

Program for dagen:

11.00

Pilegrimsgudstjeneste i Gamle Aker kirke med pilegrimsprest Anna Runesson, sokneprest Roger Jensen og dagens predikant Hans-Erik Lindström. Kantor Yngve Sporild Breievne. Invitasjon til velsignelse for årets pilegrimsvandringer.

12.30

Kirkekaffe, grilling av pilegrimspølser, lansering av Pilegrimsboka og servering av marsipankake!

13.30

Foredrag av Hans-Erik Lindström om tilblivelsen av Lilla pilgrimsboken / Pilegrimsboka, og om dens betydning for pilegrimsbevegelsen i Norden i dag.

Boklansering

På pilegrimsdagen lanseres Pilegrimsboka, norsk oversettelse av den svenske boken Lilla pilgrimsboken. I bokens innledning skriver redaktør og medforfatter Hans-Erik Lindström: “Pilegrimsboka er tenkt til bruk på vandring som en praktisk veiledning og som et indre vandringsforråd. Den kan få plass i ryggsekken eller i en innerlomme.

Boka kan benyttes av alle som ser sitt liv som en vandring med behov for rasteplasser med pust og hvile”. Lilla pilgrimsboken utkom første gang 1997, for 25 år siden. I 2022 fyller også den norske Pilegrimsleden 25 år. Det passer derfor ekstra godt at IKO-Forlaget utgir Pilegrimsboka i år. Boken har kanskje vært den viktigste inspirasjonskilden for pilegrimsvandring i Norden!

Hans-Erik Lindström

Det er ikke enkelt med få ord å beskrive pilegrimsprest Hans Erik Lindström. Han etablerte pilegrimssenteret i Vadstena, sentrum for pilegrimsarbeidet i Sverige. Han er mannen bak de “7nøkkelordene” (langsomhet, frihet, enkelhet, bekymringsløshet, stillhet, det å dele og åndelighet), som du finner i Pilegrimsboka og som du ofte kan høre under pilegrimsvandringer. Du finner også “nøkkelordene” i offentlige regjeringsdokumenter i Norge. Han er forfatter av den mest leste pilegrimslitteraturen i Norden, oversatt til en rekke språk.

Tips!

Biskop Kari og Hans-Erik Lindström kommer til å delta i St.Hallvardsvandringens siste vandringsdag lørdag den 28.mai. I løpet av den vandringen kommer vi å feire en pilegrimsmesse i Skøyen kirke da vi skal bruke "Pilegrimsboka".
Les mer og meld deg på her