Aktuelt

Det er mye forskjellig som skjer lang ledene i løpet av en sesong. Vandringer, messer, festivaler og så videre. Denne artikkelen vil gi et lite innblikk over hva som rører seg langs ledene i sesongen 2020 og vil bli fortløpende oppdatert.

Forankringsreise - Kystpilegrimsleia gjennom Møre og Romsdal og Trøndelag 24-30 august 2020

Dette vert ei spektakulær og vakker pilegrimsreise langs vakker natur, med guiding av pilegrimsprest Einar Vegge og fortellingar frå dei lokale nøkkelstadane. Vi skal besøke alle 11 nøkkelstadane langs Kystpilegrimsleia i fylka Møre og Romsdal og Trøndelag. Påmelding innan 3 august.
Les mer

Pilegrimsstafett på St. Olavsleden 25. juli - 8. august.

Til tross for stengte grenser i år fins det en måte å fullføre St. Olavsleden på, nemlig å gå den sammen! Bli med på en pilegrimsvandring utenom det vanlige, gå pilegrimsstafetten 2020 fra Selånger og hele veien til Trondheim i etapper. Meld deg på den etappen som passer best for deg, 25 Juli starter vandringens første etappe på norsk jord.
Les mer

Sunnivaseilas 28. august -5. september

Fra 28. august til 5. september 2020 blir det seilas med historiske farkoster langs Kystpilegrimsleia for å markere at det i år er 850 år siden flyttingen av St. Sunniva sine levninger fra Selja til Bergen. De siste dagene av seilasen inngår i Sunniva-Festivalen 2020 og Bergen sitt 950 -års jubileum.
Les mer

Sunnivafestivalen 4-9 sept

I år er det 850 år siden St. Sunniva sine levninger ble flyttet fra Selja til Bergen. Med flyttingen ble byen et valfartsmål for pilegrimer og byens prestisje og stilling ble styrket. Det blir konserter, vandringer, boklansering, gudstjenester og samtaler.
Les mer

Sommer på Domkirkeodden i Hamar

Like ved pilegrimssenteret på Hamar ligger Domkirkeodden med den spektakulære Hamardomen som blikkfang. Her er det mye forskjellig som skjer i løpet av sommeren, blant annet olsokfeiring, middelalderleir, omvisning i utrehagen og musikalsk omvisning i Hamaromen.
Les mer

Sommeråpne Søsterkirker på Gran

• Middagsbønn hver onsdag kl. 12.00 • Sommerkonserter søndager kl. 18.00 • Katolsk messe første søndag hver måned • Gudstjenester og olsokprogram. • Utstilling i Mariakirken: Ikoner ved Liv Randi Vindorum, fotografier ved Arild Normann og installasjon ved Inger Elise Solberg.
Les mer

Sommer på Utstein

En halvtimes kjøretur nord for Stavanger åpner landskapet seg og inviterer til å senke farten og finne roen. Her er det turløyper, bademuligheter og mange steder å sette seg ned med termos og nistepakke. Utstein pilegrimsgård og Utstein kloster med samarbeidspartnere har mye spennende å by på innen kultur, mat og natur.
Les mer

Nyhetsbrev

Nasjonalt Pilegrimssenter tilbyr nå nyhetsbrev. Du kan melde deg på via lenken for å motta jevnlige oppdateringer.
Les mer
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.